Studio ai

 
 
 

SG House Singapore


http://studioai.com/images/uploads/project_images/SG13.JPG
http://studioai.com/images/uploads/project_images/SG51.jpg
http://studioai.com/images/uploads/project_images/SG6.jpg
http://studioai.com/images/uploads/project_images/SG4.jpg
 

Completed in late 2010, this corner terrace house was demolished to the structural elements and extensively renovated. The entire bulk of the existing footprint was cladded with wood louvers to provide privacy, shading and to minimize the visual chaos of the existing structure. A back extension is marked by a solid form with round windows. The project also allows for large parts of the living area to be completely open to the elements to make full use of the year-round summer weather of Singapore. 

 

Location:
223 Tembeling Road, Singapore

Date of Competition:
December, 2010