Studio ai

 
 
 

Nouveau Musée Des Beaux Arts Lausanne (Competition)Lausanne, Switzerland


http://studioai.com/images/uploads/project_images/musee_lausanne_1.jpg
http://studioai.com/images/uploads/project_images/musee_lausanne_2.jpg
http://studioai.com/images/uploads/project_images/musee_lausanne_3.jpg
http://studioai.com/images/uploads/project_images/musee_lausanne_4.png
 

The design of a waterfront museum is also part of the larger context of integrating the waterfront into part of the city’s new expansion of cultural and recreational use in what used to be a port and industrial neighborhood. The proposal museum is a series of open/closed boxes connected both by outdoor and indoor pathways, creating a cultural space that becomes part of the surrounding park, unhindered by the physical constraints of the usual art-in-box museum setting. 

 

Location:
Lausanne, Switzerland

Date of Competition:
October, 2004

Competition Sponsor:
City of Lausanne