Studio ai

 
 
 

New England Biolab (Competition)Ipswich, Massachusetts


http://studioai.com/images/uploads/project_images/biolab-1.jpg
http://studioai.com/images/uploads/project_images/biolab-2.jpg
http://studioai.com/images/uploads/project_images/biolab-3.jpg
 

Competition entry for the New England Biolab 150,000sf headquarter. In order to minimize the building foot print and reduce the impact of the new building in this beautiful site, the design intent was to create a linear extrusion with a series of labs, offices and public space following the natural curve of the landscape. Raised above the grounds it shelters the staff parking and the loading dock, and at the same time is low enough as to not obstruct the views from the existing Main Mansion. A bridge becoming a tunnel connects to the existing Main Mansion. 

 

Location:
Ipswich, Massachusetts

Date of Competition:
June, 2001  (Not Built)

With:
Kheang Tan, Paris