Studio ai

 
 
 

Malabia Condominium Buenos Aires, Argentina


http://studioai.com/images/uploads/project_images/malabia-1.png
http://studioai.com/images/uploads/project_images/malabia-2.jpg
http://studioai.com/images/uploads/project_images/malabia-3.jpg
http://studioai.com/images/uploads/project_images/malabia-4.jpg
http://studioai.com/images/uploads/project_images/Malabia_5_thumb.jpg
http://studioai.com/images/uploads/project_images/Malabia_2_thumb.jpg
http://studioai.com/images/uploads/project_images/Malabia_1_thumb.jpg
http://studioai.com/images/uploads/project_images/Malabia_01_thumb.jpg
 

This development re-investigates the urban space of the typical Buenos Aires block and in the process of design, created a new building typology that takes the row-house that opens to the street and inverted it. The increased density in half the lot allows an inner-street, turning the focus away from the busy street into a private interior corridor. The design also nestles smaller units into the forms of larger one, creating open larger living areas with soaring ceiling, while still maximizing building area. 

 

Location:
Buenos Aires, Argentina

Date of Competition:
June, 2014